Aparținători

Reguli de comportament

Reguli de comportament pentru aparținători

Vizitarea pacienților este permisă zilnic, după următorul program de vizită:

Luni – Vineri: 08:00 – 16:00

Nu este permisă vizitarea pacienților în afara acestui program.

 

Pentru menținerea igienei și curățeniei în spațiile medicale ale spitalului vizitatorii sunt rugați să respecte următoarele reguli și măsuri de siguranță:

 1. Accesul vizitatorilor în spital se face doar în cadrul programului de vizită stabilit mai sus.
 2. La intrarea în secție, vizitatorii primesc echipament de protecție asigurat de către spital, pe care sunt obligați să îl poarte pe toată durata vizitei: halat/pelerină, botoși.
 3. În timpul vizitei numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon nu poate fi mai mare de două persoane și pot fi vizitați maximum doi pacienți în același timp.
 4. Pentru pacienții internați la solicitare, membrii familiei pot discuta direct cu medicul curant în timpul programului zilnic de lucru al acestuia.
 5. Pe durata vizitei și în timpul deplasării în spațiile medicale ale spitalului, vizitatorii sunt rugați să folosească numai circuitele și căile de acces semnalizate pentru vizitatori și să circule numai cu lifturile dedicate special vizitatorilor.
 6. Pe durata vizitei în spital, este strict interzis ca vizitatorii:
 • să se așeze pe patul pacientului;
 • să atingă mesele de tratament, cărucioarele de pansamente, ustensilele, accesoriile sau aparatura medicală;
 • să atingă recipientele inscripționate cu mesaje avertizoare de risc, de tipul „risc biologic”.
 1. Vizitatorii sunt rugați ca, pe durata vizitei, să respecte odihna și programul individual al tuturor pacienților internați, precum și activitatea curentă a personalului medical, evitând să producă zgomote puternice sau să inițieze orice alte acțiuni de natură să creeze disconfort celor din jur.
 2. La încheierea programului de vizitare, toți vizitatorii rămași în spital vor fi invitați să parasească incinta acestuia.
 3. Pe durata programului de vizitare, în mod excepțional, vizitatorii pot fi solicitați de către personalul medical să intrerupă vizita și să parasească incinta spitalului, în situații de urgența medicală, precum și în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre și îngrijiri medicale.
 4. Vizitatorii nu au voie sa încurajeze sau să determine pacienții să iasă din incinta spitalului în ținuta de spital.

Fumatul și consumul de băuturi alcoolice și/sau stupefiante în incinta spitalului sunt strict interzise. Personalul medico-sanitar are dreptul să interzică accesul în incinta spitalului a vizitatorilor care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu caracter stupefiant.

Încălcarea acestor dispozitii va atrage răspunderea dumneavoastră exclusivă și asumarea tuturor consecințelor care decurg din aceasta faptă.